Had seks en snel klaargekomen in Puttershoek

Had seks en snel klaargekomen in Puttershoek

In Puttershoek vraagt men zich wel eens af wat het precies betekent als je vroegtijdig klaarkomt. Het komt haast niet voor in Puttershoek dat mannen hiermee te maken hebben. Stel dat het wel voorkomt bij enkelen, kunnen zij dit artikel goed gebruiken.

Wanneer er wordt gesproken over vroegtijdig klaarkomen, denkt men dat het betekent dat je te snel klaarkomt. Deze gedachte komt vanuit de media, van de porno films, waarin de mannen zonder moeite een half uur lang seks kunnen hebben. Als ze het vergelijken met hunzelf, vinden ze zichzelf maar niets. Dit is dus niet de definitie van vroegtijdig klaarkomen.

De officiele definitie is als volgt: consequent en zonder jouw eigen wil klaarkomen binnen maximum twee minuten na gestart te zijn met de geslachtsgemeenschap. 

Twee minuten is heel erg weinig. Je zou twee minuten kunnen gebruiken om bijvoorbeeld je tanden te poetsen. Velen denken dat het vroegtijdig klaarkomen een lichamelijke aandoening is. Ze vinden dat zij ermee zijn geboren, dus er is niets aan te verhelpen. Het is wel waar dat een lichamelijke iets en dat je zo geboren bent, maar dat het niet te verhelpen is, is prul!

Een vroegtijdige orgasme komt omdat je lichaam extra gevoelig is voor de seksuele prikkels, wat maakt dat je geen tot weinig controle hebt over je orgasme. Dit is zeker wel te verhelpen. Er zijn zelfs heel wat manieren om dit tegen te gaan. De methodes zijn er om:

  • Jou meer bewustzijn te geven over je eigen lichaam
  • Minder gevoelig te zijn voor seksuele prikkels wanneer je seks hebt
  • Meer controle te krijgen over je orgasmes

Soms is het geval dat mannen gewend zijn aan vroegtijdig klaarkomen, omdat zij vaker masturberen. Hier neem je niet echt je tijd voor en wil je het snel snel doen. Eenmaal dit een gewoonte is, is het moeilijk om het af te leren.

Nu zou je denken dat je zou moeten stoppen met masturberen of tenminste verminderen. Dus niet! Doe je dit, dan zul je juist minder gewend raken aan de seksuele stimulatie. Dit zal dan alsnog maken dat je snel klaarkomt. Wil je leren je orgasme uit te stellen, dan moet je juist langer proberen te masturberen. Neem dus je tijd ervoor en je zal mee bewust worden van je eigen lichamelijke reacties.

De start-stop methode

Met de start-stop methode kan je tijdelijk je orgasme uitstellen. Het is geen moeilijke oefening. Als je al aanvoelt dat je zult klaarkomen, moet je even stoppen ermee. Bevredig je partner verder met je mond of je vingers en geef je penis wat rust. Na een minuut of twee pak je het weer op.

Weet je niet wanneer het punt is dat je klaarkomt, check dan het volgende:

  • Je wordt een beetje lichtjes in je hoofd
  • Je begint het warm te krijgen
  • Je balzak wordt strakker en je ballen komen een beetje hoger
  • Het kan zijn dat je wat ongewenste bewegingen zal maken, zoals een trillende been.